Szivárvány Apartman,Gyula

Kiadó, olcsó, szállás, apartman Gyulán, mely a Gyulai Vártól, és a Gyulai Várfürdőtöl kb 5 percnyi sétára egy csendes kis barátságos utcában található.

 A Gyulai Várfürdő megtekintése ide kattintva
 
 A Gyulai Aquapalota megtekintése ide kattintva
 

a_varfurdo.gif

img_9305.jpg

img_9304.jpg

kep009.jpg

kep014.jpg

kep010.jpg

kep013.jpg

kep012.jpg

kep011.jpg

A gyulai Várfürdő története:

Gyula városában már 1518-ban építettek egy fürdőt, amit a törökök továbbfejlesztettek. Az a XVII. században többször is leégett, fürdő céljára nem is építették újjá, az 1832-ben történt emeletráépítés óta iskola.A gyulai városi gőzfürdőt 1887-ben építették, de már századunk harmincas éveiben képtelen volt az igények kielégítésére. Ekkor felvetődött egy új fürdő építésének gondolata. Gyula akkori vezetői jó érzékkel a mai területet szemelték ki, és tartották alkalmasnak, de a magántulajdonú ingatlant nem lehetett a célnak megszerezni. Az ötvenes évek közepén az elavult, tönkrement gőzfürdőt is bezárták, a város fürdő nélkül maradt. A fürdőépítés terve 1957-ben került ismét napirendre: Fürdőépítési Bizottság alakult, 1959-ben fúrták az első kutat, és építették az első medencét. Azóta minden évben bővült a gyulai fürdő, strand- és gyógymedencék, gyermeklubickolók, fedett fürdő, versenyuszoda, majd a nagy kapacitású gyógyászati rész épült hozzá. A gyulai Várfürdő 1970-ben az egészségügyi miniszter által gyógyfürdővé lett nyilvánítva, és a fürdőtelep környéke üdülőterületi rangot kapott. 1985-ben a gyógyfürdő környékét gyógyhellyé nyilvánította. 1970-ben a a vendégek száma elérte a félmilliót, 1974-ben az egymilliót. Az épületek és a medencék elhelyezésekor elsőrendű fontosságúnak tartották, hogy a kastélykert fáit lehetőleg legkevésbé érintse az építkezés, a fürdővendégeket ne zsúfolják kis területre. Így a medencék széttelepítésével sikerült elérni, hogy napi tízezer vendég esetén is lehet csendes pihenőhelyet találni a Várfürdő területén. 2000 és 2002 között közel egy milliárd forintos költséggel felújították a Várfürdőt: a hagymakupolás épületben élményfürdőt (Wellness center) alakítottak ki, bővítették a gyógyászati részt, felújították a medencéket, hullámfürdőt építettek, parkrendezést hajtottak végre. 2003 és 2005 között egy második ütemben befedik az 50 méteres uszodát, átalakítják az egykori lovarda (33 méteres uszoda) medencéit, s egy újabb külső gyógymedencét építenek. A gyulai Várfürdőt ma már az ország egyik legszebb fürdőjeként tartják számon. Szerencsésen találkoznak és itt ötvöződnek egybe a történelmi múlt értékes emlékei, a nem mindennapi természeti szépségek és a gyógyhatású termálvíz.

A Gyulai Várfürdő medencéi

A gyulai Várfürdő területén 9 szabadtéri és 14 fedett medence áll a fürdőzők rendelkezésére. Az összes vízfelület 5093 m3.

Fedett gyógymedencék:
A Lovardának elnevezett fedett hely ad otthont a télen és nyáron üzemelő gyógyvizes medencéknek. Középen egy 20 méteres gyógyvizes medence (28-30°C) úszásra is alkalmas. A gyógymedence egyik végénél a Pillangó gyógymedencét (34-36°C) a másik végénél egy nagy gyógymedencét (34-36 °C) egy kis gyógymedencét(36-38 °C) és mellette egy kis gyermekpancsolót (32-34°C) alakítottak ki. A Lovardából lehet kijutni a Polip medencéhez (35-37 °C) ami egy külső – belső gyógymedence.

A Várfürdőben lévő kültéri medencék a nyári szezonban tartanak nyitva. Az időjárás függvényében május 1-től szeptember 1-ig .

Szabadtéri gyógymedencék
Az Árnyékolós medence (35-37 °C) két nyakzuhannyal és két dögönyözővel egészítették ki. Mellette a Pezsgőfürdős medence (32-3°C ) 12 pezsgőfejjel és 4 hidromasszázsfejjel. Közelükben a Dögönyözős medence (31-34°C) a fürdő legkedveltebb medencéje.

Strandmedencék
A gyógymedencéktől távol helyezkednek el a strandmedencék. A Gyermek- paradicsom (30-34°C) tökéletes vízi gyermekjátszótér. Tízféle játékot és élményelemet használhatnak a kisgyermekek szülői felügyelet mellett. A közelben helyezkedik el a Hullám medence ( 26-28 °C) ami közel 1 méteres hullámaival igazi élményt nyújtó szórakozás a Várfürdőbe érkező vendégek részére. A Fahíd bejáratához közel található a fürdő Csúszdás medencéje ahol három ingyenesen használt csúszda kapott helyet.

Két sportmedence következik ezután egymás mellett az 50 méteres versenyuszoda (24-26 °C) és a 25 méteres tanmedence (26-28°C). A feltűnő alakú „kupolás épület”-be n a Wellness Center található. A bolthajtásos épület medencéjének 30-34 °C –os vizében tízféle élményelemben lehet részük a vendégeknek.

A gyulai Várfürdőt ma már az ország egyik legszebb fürdőjeként tartják számon. Szerencsésen találkoznak és itt ötvöződnek egybe a történelmi múlt értékes emlékei, a nem mindennapi természeti szépségek és a gyógyhatású termálvíz. A Várfürdő vize alkáli- hidrogénkarbonátos- kloridos gyógyvíz. Magas ásványi anyag tartalma miatt barnás tónusa van. A víz mozgásszervi megbetegedésekre, reumás panaszok, helyi idegbántalmak, balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelések, savas eredetű gyomorbántalmak és gyulladásos nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmazható kiváló hatással. Vizét 6 kútból nyerik.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 16
Heti: 56
Havi: 327
Össz.: 51 443

Látogatottság növelés
Oldal: A GYULAI VÁRFÜRDŐ
Szivárvány Apartman,Gyula - © 2008 - 2019 - szivarvanyapartman.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »